Mijn gevecht tegen mollen

De molshopen schieten als paddestoelen uit de grond. Dat terwijl ik mijn tuin net helemaal op orde hebt gemaakt. Al diverse pogingen gedaan om de fanatieke grondverzetters duidelijk te maken, mijn tuin met rust te laten, maar tevergeefs.
Ik heb werkelijk van alles geprobeerd: van die trildingen op zonne-energie tot knoflookteentjes in de molshoop en weet ik niet wat meer. Om radeloos van te worden!
Daar ik een dierenvriend ben, wil ik alleen diervriendelijk mollen bestrijden. Ze doden is voor mij geen optie. Toen vond ik opeens op internet de oplossing! De doeltreffendste wijze voor diervriendelijk mollen bestrijden, is toch wel mollen verjagen met carbid. Mollen hebben een hekel aan de geur van dit product en zullen hun heil snel elders zoeken.

In het hol van de mol

Mollen kunnen een flinke plaag voor uw tuin zijn door de schade die ze kunnen aanrichten bij het graven van hun gangen. Molshopen en mollengangen zijn een drama voor uw grasveld en bloemenperk. Met hun gewroet door de grond, beschadigen ze de wortels van planten en duwen stenen omhoog. Er kunnen verzakkingen ontstaan van de tuin of het terras. Uw tuingereedschap kan beschadigd raken door stenen die opeens aan het oppervlak liggen. Het kan zelfs zo zijn dat elektriciteitskabels beschadigt raken.

De natuurlijke woonomgeving van de mol is het bos. Maar ze voelen zich prima thuis in bijvoorbeeld een voetbalveld, een weiland of, u raad het al, uw tuin. Dat laatste is natuurlijk een stuk minder. Niemand zit er op te wachten dat familie Mol intrek neemt in zijn tuin.

Een mol krijgt gemiddeld 4 jongen per nest. Als deze volwassen zijn, zullen ze hun eigen tunneltjes gaan graven. Met 4 meter tunnel per uur, laat de mol er geen gras over groeien. U begrijpt dat u de ravage in uw tuin onder uw ogen kunt zien groeien. U kunt er weinig aan doen om te voorkomen dat familie Mol in uw tuin komt bivakkeren, u kunt ze alleen zo snel mogelijk weer verjagen.

De kans dat u een mol te zien krijgt, is klein omdat ze zich bijna niet bovengronds vertonen. Het probleem kan dan ook het beste onder de grond worden aangepakt. Omdat we natuurlijk allemaal de mol best een leuk diertje vinden, gaan we diervriendelijk mollen bestrijden. De snelste en makkelijkste manier om dit te doen, is het gebruik van mollen carbid.

Wat is mollen carbid nou eigenlijk?

Mollen carbid is een ecologisch product dat bestaat uit kleine brokjes carbid. Nu ken ik alleen de grote brokken carbid die gebruikt worden bij het melkbus schieten op oudjaarsdag. Deze grote brokken hebben een extra hoge gasafgifte om keiharde knallen te kunnen veroorzaken. Eerst was ik bang dat ik op deze manier ook de mollen uit de grond moest knallen, maar gelukkig is dit niet het geval.
Mollen Carbid, of Mini Carbid zoals het ook genoemd wordt, heeft een extra sterke geurafgifte.
Het is juist die geur die er voor gaat zorgen dat familie Mol snel weer de biezen pakt. De mol gaat dus niet dood maar wordt verjaagd.
Dàt noem ik nog es diervriendelijk mollen bestrijden.

Hoe werkt dat dan precies?

Zoals gezegd, kan een mollen plaag het best ondergronds worden aangepakt. Dus dat wordt graven.
Gewapend met handschoenen aan, een schepje, een flesje water en een zak mollencarbid betrad ik het slagveld wat ooit mijn mooie tuintje was. In no-time had ik de grootste molshoop gespot. Hij torende hoog boven het gras uit en was immens! Ik heb mij laten vertellen dat de burcht, dus de leefruimte van de mol, onder de grootste molshoop ligt. Dit betekent dat nabij gelegen gangen veelvuldig worden gebruikt. Dus de grootste molshoop is een mooie plek om te beginnen.

Met het schepje groef ik de molshoop open. Dit moet wel voorzichtig anders kan de boel gelijk instorten.
De hoop moet zo diep open gegraven worden, dat je met je vingers de gang van de mol kunt voelen.
Omdat dit de grootste hoop is, moet hier ook het meeste mollencarbid in. Ik heb ongeveer 500 gram van de brokjes in de molshoop gegooid.
Nadat ik er een paar drupjes water over gegoten had, begonnen de brokjes te ‘roken’. Een penetrante geur drong mijn neus binnen. Het acetyleengas komt vrij door toevoeging van het water. Ik kan me voorstellen dat de mollen hier voor op de vlucht slaan, wat een stank!
Snel de opening afgedekt met een graspol zodat er niet teveel vervliegt.
Op deze manier heb ik alle molshopen in de tuin behandeld. Alleen bij de rest heb ik ongeveer 250 gram mollen carbid per molshoop gebruikt.

En dan is het afwachten…

Eventuele nieuwe molshopen moet je direct behandelen met de mini carbid brokjes.
Om in de gaten te houden waar de mollen nog actief zijn, moet je na een dag of 3 de oude, behandelde molshopen plat stampen. Hark het losse zand ook gelijk uit zodat het gras gewoon door kan groeien.
Waar nieuwe hopen de kop opsteken, zijn dus nog mollen in de buurt.

Diervriendelijk mollen bestrijden; het resultaat

Inmiddels zijn we 2 weken verder en ik heb geen nieuwe molshopen meer kunnen ontdekken.
Ook heb ik zelf geen last ondervonden van de penetrante geur ofzo. Ook zijn er geen beschadigingen aan mijn tuin.
De resten van het mollen carbid kan gewoon in de grond blijven zitten. Het zou de bodem zelfs verrijken.
Nieuwe grassprietjes komen omhoog op de uit-geharkte molshopen en bloemen en planten staan weer in bloei.
Langzaam aan hersteld mijn tuintje zich weer.

Voor mij is dit werkelijk het prettigste middel voor diervriendelijk mollen bestrijden.
De mollenplaag wordt op ecologische wijze de kop ingedrukt. Dit betekend dat je door gebruik van dit product, rekening houdt met het dier èn de omgeving waarin hij leeft.
Mollen carbid voor diervriendelijk mollen bestrijden is eenvoudig in gebruik en zeer effectief.
Een echte aanrader dus!

Deze handleiding uitprinten?

Print de handleiding uit in PDF!

Download handleiding

Direct mini carbid bestellen

Bestel mollen carbid (via webshop)

Bekijk aanbieding